-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matchresumeér, semifinaler                     åttondelsfinaler  kvartsfinaler  final              spelschema

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasse Er - Anders A

Fredagen 27/8: Anders A 2/0

 

Claes - Anders E

Söndagen 29/8: Anders E 2/1

Matchen mellan Claes och Anders E spelades på Partille GK, söndagen 29/8.

Trots den senaste tidens ihärdiga regnande var banan i fin kondition. Undertecknad som inte besökt PGK på flera år blev glatt överraskad av den fina kvaliteten på greener och att det numer även går att hitta bollen även om den hamnar någon meter utanför FW.  Nya svåra, men fina greener är en tuff kompensation för den annars ganska korta banan.

Matchen startade med att Anders safespelade en hybrid till mitt i FW medan Claes hookade ut bollen genom skogsridån ut på hål 2.  Partille tillåter inte denna typ av sneda slag och hålet var hjälplöst förlorat direkt.  På följande hål gjorde bägge parterna par och matchen var lika igen.

Det visade sig dock att ingen av spelare skulle spela sin bästa golf denna dag utan det blev mer kämpa än skönspel. Anders ledde ofta med ett eller två hål, Claes kom tillbaka, för att sedan falla tillbaka igen.

Matchen var dock lika när det var dags för hål 16. Hålet är en kort 4, smalt som en anorektisk fotomodell och med vatten och lingonris i direkt anslutning till hålets ideallinje.  I detta skede hade också vädergudarna beslutat att inte bara Pakistan skall översvämmas och sålunda kopplat på den grova kalibern i vattenspridaren. Claes utslag avviker med någon grad från fairways mittlinje och bollen försvinner i snåren. Anders  lyckas träffa FW och dessutom green på rätt antal slag medan Claes till slut får en DB. Anders E är 1 upp och då det inte finns så många hål kvar ökar pressen på Claes.

17 hålet är inte helt lätt. P3 165 meter med vatten både direkt kort green och till vänster.  Anders ligger efter utslaget bra till på foregreen medan Claes missar och slår ner bollen i vänstervattnet.  En bra pitch senare är han dock på green, bara ett par meter från hål och då han har slag på hålet kan allt fortfarande hända. Han behöver dock två puttar för att få i bollen och Anders kan ta hem hålet och därmed matchen med 2-1.