2011 Duff&Topp Matchplay Trophy

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resumé - final                                                                                                spelschema 2011

 

Anders Engelbrektsson - Lasse Ericson

Anders, 7/5

 

Lysegårdens GK 29/9. kl 13.00 

Årets finalpar i D&T matchplay. Anders E och Lasse E, hade satt datumet för mötet till 29:e september och platsen till Lysegårdens GK. Även förra årets final gick på denna bana, Anders A besegrades med 7/5, och lite visste dagens spelare om att historien skulle upprepa sig. Spelet tog sin början med att bägge spelarna slog bra utslag på det korta par 3 hålet som utgör Lysegårdens inledning. Bollarna stannade både två i greenkant och Lasse valde att chippa bollen, till ca 20 cm. Anders E kände av pressen men valde istället att putta, med gott resultat. Rakt i kopp för birdie och därmed 1 upp.

Hål två var lite struligare för bägge spelarna men Anders E kunde ta hem hålet trots att en 6:a noterades i kortet. Lasse E hade problem även på tredje och fjärde hålet vilket innebar att Anders E var fyra upp efter fyra spelade hål. Att ställningen skulle vara fyra upp redan var helt oväntat men innebar samtidigt en ganska komfortabel situation för Anders E. Lasse kunde så småningom knipa två hål men inte kapitalisera på detta utan vid vändningen var Anders 4 upp igen. 10:e gick till Anders, 11:an delades, 12: an gick till Anders och helt plötsligt var matchen dormy.

Dörren stängdes med hjälp av en J5:a med svag fade till ca 3 meter från pinnen på 13:e hålet och resultatet skrevs till 7/5. Precis som förra årets final.

Undertecknad tackar Lasse E för matchen och ser fram emot ett nytt möte nästa år.

 

Anders

----------------------------------------------------------------------------------------