Styrelsens verksamhetsberättelse 2016

Till 2016 har maxantalet medlemmar ändrats och vi har fått två nya medlemmar Sven Källman och Nils Robertsson. Två golfare som aktivt deltagit i årets spel och som vi glatt välkomnar då de artigt hållit sig borta från de två tunga titlarna. Vi förväntar oss tuffare tag 2017!

Vårrundan 2016 genomfördes på Albatross som trots den kalla vinden var i riktigt bra skick. En av våra nykomlingar, Sven,  slog till direkt och vann efter stabilt och säkert spel med 2 slag för Lasse E. Lite oroliga blev vi med en Lasse så tidigt i bra form och en okänd rookie som segrare. Vad skulle nu komma?

Årets golfresa var lite speciell då det var dags att fira föreningens 25-årsjubileum. Resan bestämdes föra sällskapet till ursprunget, dvs Himmerland. Den genomfördes 12-15 maj

Touren genomfördes på sedvanligt sätt och redan efter tt1 tyckte vi oss se vartåt det pekade, Jens hade skött vinterträningen bra och vann direkt. Men efter tt7 hade poängen blivit mycket jämn där vi hade Jens på 36 och Anders E på 32. Tt7 utvecklades till en rafflande slutstrid där Anders E höll nerverna i styr och  erövrade kavajen medan Claes och Lasse tog fram sina franska nerver och tappade på sluthålen. Nu var det riktigt spännande inför slutomgången på Torreby. Jens slog till med en kanonrunda och med sina 68 netto erövrade han de 10 poäng som behövdes för att ta hem bucklan. Tvåa i touren blev Anders E och Lasse E trea.

DTMT går i år till historien som den segaste matchtävlingen i D&T´s existens. Efter en mängd fina och minnesvärda matcher utkristalliserades finalisterna, som i år blev Anders E och Dan. Förhållandena var, enligt finalisterna, ”ganska oinbjudande”, och detta trots att det var både dyngblött och dimmigt, något som vilken annan golfare som helst välkomnat med hurrarop. Att Torslanda fortfarande i december hade sommar greener var väl ett under. Finalen utvecklades till en jämn fight där Anders ledde med 1 upp inför nästsista hålet. Förutom speltiden, kommer dock Dans sista utslag också att gå till historien då han istället för DRIVER valde att slå ut med en hybrid! 180 m kvar till green för Dan mot Anders 90 medför att Dan oåterkalleligt hamnar på efterkälken och Anders kan koras till DTMT mästare.

RajRaj Cup spelades i år på Lerjedalen. Banan var för dagen utrustad med ett antal extra vattenhinder som i princip sträckte sig från första tee till sista green. Efter många avhopp fick några av oss komma med i laget trots mindre skrytsamma placeringar. Som tur var hamnade jag i sista bollen, den långsammaste. En timme efter nästsista boll kom vi in och blev högljutt häcklade av vissa hjälpsamma medspelare. Som tur var spelade Mindhammars och mitt resultat ingen större roll och D&T kunde efter oavgjort resultat behålla bucklan. Vädret var trots allt vackert.

I år får vi också gratulera Anders Engel till titeln ”Årets Duffotoppare”. Grattis!

Årets foto blev : http://duffotopp.se/gallery_947.html

Styrelsen tackar för det gångna golfåret och önskar alla Duff & Topps eviga ungdommar ett fantastiskt gott nytt golfår.

--------------------------------------------------------------------------------

Netto&Bruttotabell

Betting