Albatross GK                                                                                                                                  uppdaterad: 110906

lördag 3 september

Pelle, Tobbe

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tt7, hål för hål      tt7, det svänger       tt7, bilder

tt1 tt2 tt3 tt4 tt5 tt6 tt7 tt8       nettotabell / bruttotabell      Bett 2011

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tourvärdarnas resumé:

18 morgonpigga golfare kom till start i årets major på Albatross. Banan var fin men ganska blöt då det regnat mycket på sista tiden.

Piggast av alla var Janne & Lasse Ericson som delade ledningen efter första 18 på 75 netto. Efter lunch hade banan torkat upp något och de sista 9 hålen blev riktigt spännande. Lasse gjorde bort sig på 7:e med just en 7:a och var därmed borta från segerstriden.

Istället kom det att stå mellan Janne och Torbjörn, som smugit upp från 77 på första 18, till att gå upp i ledningen efter 5-6 hål.

Janne kontrade dock med en birdie på 8:e hålet, och inför sista så var det helt lika. Båda spelarna gjorde där bogey och segern gick därmed till Janne på bättre handicap. Resultatet blev 112 netto för båda.

Trea kom Lasse Ericson med 115. Lasse kunde dock trösta sig med bästa brutto på 125 slag

Närmast hål vanns av Anders Engelbrektsson och driven slogs längst av Dick.

Extra pris som bäst på sista 9 gick till Kjell med 35 netto.

Kvällen avslutades för de flesta på Joe Farelli. En och annan sågs vingla runt på Lipp och sedan krypa runt på Glow!

//Tobbe

 

Kommentar till siffrorna:

Trägen vinner! Janne ligger tvåa efter 18, är nere på fjärde ett tag men hänger i och birdien på tjugosjätte och näst sista hålet, seals the deal!

Tobbe, får jag nog lov att säga, överraskar stort med jämnt och fint spel och går sista nio två bättre än handikapp!

Lasse Ericson är som vanligt stabiliteten själv och gör birdie, par och bogey på alla utom två hål. Han leder länge men trippeln på tjugofemte hålet gör att han tappar ledningen.

Engel är hopplöst efter efter första arton och har inget med slutsegern att göra men på sista nio går han på 42 trots en 10a på femte hålet!

Diddan inleder starkt men efter birdien på tionde går det utför.

Vi tackar Tobbe och Pelle för en fint arrangerad major med efterföljande middag och party!

Sista tourtävlingen på Herrljunga blir som vanligt av avgörande betydelse. Vem som vinner årets tour, kommer top3 och top8 avgörs där och då! Spännande!

//Webmaster´n

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En nöjd Janne tar hem sin andra Major och årets andra tourvinst!

Han säkrar RajRaj Cup-platsen och kan nu börja titta uppåt i tabellen.

foto: Kjell