2019 Duff&Topp Matchplay Trophy, 11th edition                                  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matchschema                                                                                                                                  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Semifinaler 

 

Tisdag 16 juli, Vallda GK!

Dan (?) - Claes (?), Claes vinner 2&1 !

 

Semifinalen spelades på Vallda G&CC, tisdagen den 16 juli. Vinden ökade strax innan första utslaget vilket gjorde det mer svårspelat. Claes började bäst och tog ledningen med 3 up efter 3 hål. Dan arbetade sig tillbaks och efter 8 hål var det lika. På nian spelade båda verkligen uselt men Dan tog hem hålet till slut och ledde med 1 efter första nio. Det skall sägas att ingen av oss spelade någon bra golf, det var ett kämpande på dom flesta hålen. Claes tog sedan 3 hål i rad och var nu 2 upp efter 12:an. Dan kom tillbaks och tog hem 13 och 14:e hålet och återigen var det lika. 15:e hålet ett par 3, båda gjorde par och nu återstod endast 3 hål och lika. Claes gjorde då 2 par i rad med en avslutande 7 meters putt på 17:e hålet medan Dan slog sin i vattnet från ett besvärligt läge. Matchen slutade 2-1 till Claes som åter igen är i final. Tack för en trevlig runda Dan även om det inte var någon bländande golf.

//Claes

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tisdag 6 augusti, Ale GK!

Jens (?) - Svenne (?), Jens vinner 2&1 !

 

Valet av bana föll på Ale vilket visade sig vara ett mycket bra val.

Vädret började lite oroligt men blev bara bättre och bättre under hela rundan.

Redan på första hålet sattes prägeln på matchen. Bägge kunde notera greenträff och SG:s putt var inte långt borta från att gå i. Jens satte dock sin birdie och tog ledningen direkt.

SG svarade direkt på andra hålet genom att spela rakare än Jens. Lika.

På hål tre slår bägge i bunkern. Vi tar för givet att det är SG;s boll som ligger mitt i bunkern då hans boll rullade framåt ner i bunkern medan Jens boll s a s backade ner i bunkern då en boll hänger i framkanten på bunkern i en sandtopp som bildats av det myckna regnandet någon timme innan vi spelade. SG slår sitt slag som blir en topp över green. När Jens skall slå sitt ser han att det är fel boll. SG har spelat på Jens boll och förlorar hålet i enlighet med regel 6.3.c. Jens är ett upp.

Efter detta tar Jens de två kommande hålen genom att göra två par.

Efter två delade hål tar SG två hål och efter 9 hål är Jens alltså ett upp.

Under de avslutande nio hålen spelar bägge relativt bra golf. Dock missar SG utslaget grov på hål 11 samtidigt som Jens gör birdie och leder således med två.

SG svarar direkt på hål 12 genom att vinna hålet då bägge gör bogey. Jens återtar tvåslagsledningen på hål 13 genom att göra par medan SG gör bogey.

PÅ 14 tar SG igen ett hål då bägge gör bogey på par femman.

Hål 15 delas men på 16 vinner Jens på ett tap in par då SG puttar för kort. Dormy då Jens är två upp.

På hål 17 lägger Jens sin drive i slänten mellan out-pinnen och bunkern medan SG sätter sin mitt i fairway. SG spelar fram sig till ca 100 kvar. Jens andraslag landar ovanför bunkern i slänten vid stenformationen. SG hookar sitt tredjeslag som går i bunkern. Jens hookar också men når vänstra delen av green ca 8 m från flaggan. SG:s bunkerläge är av värsta sorten men han lyckas ändå få upp bollen på green med ca 5 m förbi flaggan. Jens får till ett tap in par och SG måste sänka sin putt för att hålla matchen vid liv. SG:s putt smiter precis bredvid hålet och Jens vinner på 17 grenen med 2/1.

Vi kunde konstatera att det var en rolig och spännande match och att vi bägge var nöjda med vårt spel.

//Jens