Torslanda GK                                                                                                                                   uppdaterad: 150701

lördagen 150627                                                                                                                             

Dick, Dennis                                                                                                                       

 

tt1   tt2   tt3   tt4   tt5    tt6    tt7    tt8            nettotabell / bruttotabell     Bett 2015                                          tt1, foton

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tourvärdarnas resumé

 

Tourtävling 4, en av årets viktigaste, spelades på Torslanda GK. Det var elva spelare som kom till start. Vädret var mulet men framförallt var det närmast vindstilla vilket inte inträffar så ofta på denna bana.
Deltävlingarna närmast flagg och längsta drive valdes ut till hål sju och hål elva. Torslandas startvärdar meddelar dock att denna vecka startar man på hål 10 varför längsta redan dök upp på dagens andra hål. Dan P var den som bemästrade detta bäst, varför han vann denna deltävlingen. Vet ej i skrivande stund hur långt det var men säkert flera hundra meter.
När vi sedan slutligen kom till sjuan lyckades undertecknad med ett bra järnslag och kom närmast flaggan, ca 1.85. Stefan Augustsson slog ett fint slag även han och var bara några centimeter längre ifrån.
Det blev en jämn kamp om segern där flera spelare var inblandade och med bra nettoresultat på de flesta. Anders Andreasson spelare riktigt bra de sista nio och var den som slutligen stod som segrare. Vann både netto och brutto. Grattis !
 
Slutligen ett extra tack till Lasse E, Kjell och Claes A för att de hjälpte till på olika sätt med tävlingen.

Synes och ha det gott !

//Dick

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sammanställning

 

Nedan ser ni rundans siffror, brutto, netto, poäng mm. Ni ser också placeringar, netto och brutto.

Grönmarkerade spelare indikerar 36 p eller bättre.

Siffrorna längst upp till vänster, visar på tävlingens kvalité (återkommer i netto- och bruttotabell). Ger möjlighet att jmf tävlingar.

Scrolla ner så ser ni "Hål för hål" och "det svänger 1-18".

 

Kommentar:

Likväl som tt3 var en av de sämre tävlingar på senare år, så är detta en av de bättre - titta framförallt på top8-siffran, 2.9!

Top8 har alttså ett snitt netto, på knappt 3 över par (dvs ca 33 p)! 

Tittar man tillbaks genom åren så är 2008 och 2009 outstanding men från 2010 och framåt så finns det endast 3-4 tävlingar med denna kvalité!  Riktigt bra!

Något annat som visar på kvalitén är, att om ni tittar på "hål för hål" så ser ni inga rosa rutor, dvs ingen gjorde 5öp par/max på något hål!  : )

Anders vinner alltså både netto och brutto efter att fullkomligen exploderat på sista nio (eg första nio - för dagen start på hål 10) som han går på ett under bruttopar!

Men trots en sån inrunda så är det först på sista hålet (hål 9) som Anders tar klivet upp på första plats och det pga lägre hcp (slope).

Jag har vänt på "det svänger" längre ner så att ni kan se hur tävlingen utvecklade sig, dvs hål 1 är banans hål 10 och hål 10 är banans hål 1 osv.

Claes blir tvåa och Lasse E blir trea.

Vill också nämna Lasse J som spelar riktigt bra och har tätkänning länge men som faller ner till fjärde plats efter en trippel på

17e (hål 8).

//Kjell

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gällande vår donation för 2015 till HjärtLung-fonden, så blev det 6 birdies och 450 SEK!

Tillsammans med tidigare bidrag så är vi nu uppe i 1950 SEK - extrapolerar vi det så landar årets bidrag på 3900 SEK!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Hål för hål!

 

Här ser ni bruttoresultaten på varje hål och färgerna indikerar om det är eagle, birdie eller par.

Längst till höger ser ni statistiken - hur många över par på par 3, 4 och 5.

Högst upp ser ni vilka hål som är lättast respektive svårast enligt index och enligt DuffoTopp.

Det är väldigt sällan D&T är överens med index-sättningen!  ;-)

 

 

 

Det svänger 1-18!

 

Här ser ni nettoresultaten hål för hål och ackumulerat per hål.

Ni ser också hur nettoplaceringarna varierar över de 18 hålen.

Siffror i gult visar att spelaren är på eller under par!