2018 Duff&Topp Matchplay Trophy, 10th edition                                  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matchschema                                                                                                                                  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Åttondelar 

 

Torsdag 24 maj, Hovås GK!

Stefan - Lasse, Lasse vinner 4/3.

xxx

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Fredag 18 maj, Hulta GK!

Claes - Dick, Claes vinner 1/0.

 

Fredagen den 18 maj spelades matchen mellan Claes & Dick på Hulta GK. Det var en strålande dag men tyvärr inte så bra bana. Banan hade tagit stryk av vintern och torkan hade inte gjort det bättre.

Det började med att Claes tog de 3 första hålen och sedan kom Dick tillbaks och tog hem hål 5. Därefter delades 2 hål och Claes tog hem hål 7 och var åter igen i ledning med 3 upp. Dick kom starkt tillbaks och lyckades ta de 2 sista hålen innan vi tog en fika efter hål 9. Inför de avslutande 9 hålen tog Dick tog Dick kommandot med 2 raka på hål 10 och 11. Claes lyckades med bedriften att träffa den asfalterade vägen kring greenerna på hål 10 och 11 vilket blev att bollen gick out. Hål 12 delades varpå Claes utjämnade på hål 13. Hål 15 och 16 togs hem av Claes rep. Dick och inför de två avslutande hålen hade Dick återigen ledningen med 1 up.

På 17:e fick Dick på ett riktigt bra utslag efter högersidan medan Claes drog sin boll ner mot träden på vänstersidan kort, det såg lite dystert ut för Claes, men Claes fick till en bra spoon som landade strax innan green medan Dick fick en sne träff och träffade en av björkarna på högersidan och ut i tjockruffen. Ett nytt bra slag av Dick, över alla träd men tyvärr i green bunkern, och därmed var det lika inför 18:e och sista hålet.

Claes utslag hamnade mask på vänstersidan och därfeter var det Dicks tur att bara lägga ut den, men åter igen fick Dick et sne träff och bollen hamnade i tjock ruffen nere i vänstersvackan där det blev svårt att få ut bollen. Matchen slutade 1-0  till Claes. Efteråt åkte vi hem och grillade och tog ett par öl och analyserade i den härliga sommarkvällen. Tack för en spännande match.

/Claes

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Tisdag 29 maj, Delsjö GK!

Svenne - Lars J, Lars J vinner 4/3.

 

Matchen spelades i tryckande värme på Delsjöns GK.
 
Det visade sig att 1:an var avstäng så vi fick knalla vidare till 2:an.
Utslagen här hamnade till höger och vänster S-G som hamnade till höger hittade en lucka mellan träden för andra slaget och jag spelade fram i mitten, två bra inspel och 2 puttar för par delade hålet.
3:an samma sak här jag mask till vänster S-G till höger ute i ruffen, jag vann hålet på en dubbel.
4:an par tre delade vi på bogey.
5:an par tre vann jag på par, S-G bogey, 2upp.
6:an vann S-G lätt på bogey då jag först missat ut till vänster och inte hittat bollen och även spelade bort nästa.
7:an vann jag på birdy, S-G gjorde bogey.
8:an rullande bägge in på green på ett lustigt sätt, S-G sätter sin 8meters putt för birdy och jag missar min en meters putt, fortfarande 1upp.
9:an par för mig , bogey för S-G 2 upp igen.
10:an delade vi på bogey för mig dubbel för S-G.
11:an bogey för mig trippel för S-G.
12:an par för mig trippel för S-G som nu sa att vi inte skulle fikat då spelet stannat kvar vid kiosken, 4 upp för mig.
13 Birdy för S-G som plockade en pinne.
14 Delning på bogey.
15 Delning på bogey, S-G dubbel.
16 Bogey för mig, dubbel för S-G och då var matchen över 4/3.
Kan också sägas att vi hade tur med vädret då det var bäcksvart uppåt Angered och det mullrade ordentligt men stannade där.
 
Tack för matchen S-G och trevligt sällskap som alltid.
 
Lasse Josefsson