2017 Duff&Topp Matchplay Trophy, 9th edition                                  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matchschema                                                                                                                                  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kvartsfinaler

 

Onsdag 28 juni

Anders E - Anders A, Anders E vinner 3/1!

 

Vi träffades på Ale GK strax innan vår bokade starttid 09.50. En pollett var lagom uppvärmning innan det var dags att gå till första tee. Ale har ändrat hålsträckning och man startar nu komfortabelt på gamla 10:an.

 
Bägge spelarna var taggade för spel och båda öppnade med enkla par. Sen rullade spelet på utan större dramatik och efter 9 var Anders E 2 upp. Kvalitén både på spel och bana var utan anmärkning och med strålande solsken som inramning fanns inget att klaga på. 
 
Restaurangen serverade nygrillade hamburgare och vi blev sittande en stund, njutandes av tillvaron innan det var dags att släpa sig iväg till 10:e tee. Här någonstans blev fokusen på golfen mindre och spelet sämre. Vi hackade oss igenom fyra hål men njöt ändå av loj högsommargolf. Anders A har sannolikt lite underlig PH-halt i kroppen för alla bondvischan flugor samlades kring honom vilket störde hans puttning. Gladpack på kopparna kan också ha bidragit. 
 
Samtalandes om livets väsentligheter flanerade vi runt banan och tog något hål här och där. Till slut var matchen dormy då jag var två upp och en liten fin birdie på 17:e hålet satte matchresultatet till 3/1.
 
Jag tackar min spelpartner för en trevlig dag, på en bana i ypperlig kondition. Nu är det dags för semester, med två garanterat golffria veckor!
 
Ha en fin sommar!
 
Anders E

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onsdag 28 juni

Kjell - Nils, Kjell vinner 5/4!

 

Kvartsfinaldags på Orust GK i vackert men blåsigt väder och en bana i fin kondition.

Bägge inleder något hackigt (Kjell träffar bl a trädet till vänster, 120m  från tee!) och har bogeyputtar på dryga metern på första hålet. Kjell sätter sin, Nils missar och det sätter litegranna tonen på matchen.

Vi fortsätter ner mot havet och en gryende form hos Kjell +  lite flyt gör att matchen lutar över åt dennes håll. Något slag extra slinker in här och där i Nils score och efter ett bra inspel av Kjell och sänkt enmetare för birdie på hål 9 så är han 4 upp. Kjell noterar 19 poäng ut.

Vi alternerar sedan med att vinna hålen och efter fjorton hål så är matchen över - 5/4 till Kjell.

Återstår bara att tacka min motspelare för några väl spenderade timmar i skön omgivning.

Ha det gott!

Kjell

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Onsdag 28 juni

Lasse E - Lasse J, Lasse E vinner 2 up!

 

Härlig dag o bra förhållanden!

Josefsson har 8 slag tillgodo på Ericson. ”Det känns väldigt många faktiskt”

Matchen börjar stabilt med bogey/par vilket innebär delat förstahål.

Joef slår sedan andraslaget i vattnet på 2:an, vilket gör Ericson 1 upp.

Efter en boll out av Ericson på 3:an så är matchen jämn igen.

Mång slag totalt på 4:an, men Ericson tar det knappt, men Josef kontrar snabbt med ett grymt snyggt par på 5:an.

Två bra par på 6:an gör att ställningen är helt jämn efter 6 hål.

Efter missade chippar av Josef på 7:an o 8:an så tar Ericson kommandot med 2 upp, men Josef tar snabbt tillbaka på 9:an o 10:an med två snygga par igen.

Efter att Josef på 11:an sedan spelat på fel boll samt Ericson gjort ett bra par på 12:an är det återigen 2 upp till Ericson.

Sedan är det dag för Ericson att missa inspelen på både 13 o 14 så Josef tar återigen tillbaka o jämnar ut matchen.

15 o 16 delas o nu börjat det bli spännande.

Josef har ju slag på sista svåra 18:e…

Efter en något sned drive på 17:e tror Ericson att bollen ligger mask intill träden, men det visar sig att den ligger ok och utrymme finns att svinga fritt mot green. Båda slår in bollarna på green, men där gör Josef ett misstag och treputtar och plötsligt har Ericson ett litet övertag inför sista.

Efter en lång rak drive från Ericson och en OK drive från Josef är det ett tufft läge för Josef. Han har ca 160 meter till green medan Ericson endast har 110m, och Josef måste vinna hålet.

Då kommer nästa miss från Josef då inspelet går vänster och försvinner i det höga gräset innanför träden. Nästa slag (P-boll) går dessutom i vattnet och då är det bara för Ericson att lägga in en enkel boll på green och avgöra med en enkel tvåputt.

Matchen slutar alltså 2 up till Ericson.

 

//Lasse E

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torsdag 8 juni

Jens - P-A, Jens vinner 6/5!

 

Trysberg Vs Kuljte på Chalmers GK 8 juni 2017

Segraren skriver historien heter det ju så….

Efter några dagars intensivt regnande var vi lite oroliga om det överhuvudtaget skulle kunna gå att spela dagens match. Igår var banan stängd på grund av allt i regnande men idag var den i väldigt fint skick. 

Efter samtycke med Chalmers pro sedan 25 år, Martin Lysholm, beslutade vi om en klubbas lägesförbättring på hela spelfältet innan det bar av på ettan. Vi delar de två första hålen med var sina par.

På trean vinner Jens då P-A inte hittar putt - tempot utan blir för lång i uppförsbacken.

På fyran vinner Jens igen efter en sandybirde inkl en sänkt 6 meters putt. Sen rullar det bara på. Jens har et riktigt bra flyt i spelet medan P-A har det tyngre. Efter 9 hål leder Jens med 5. Vi delar 10 och 11 men sen tar Jens 12:an och det är Dormy. På 13:e delar vi hålet och matchen är över - Jens vinner 6/5!

 

//Jens