2011 Duff&Topp Matchplay Trophy

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resumé - åttondel                                                                                         spelschema 2011 

 

Rafael - Claes

Claes, 2/1

 

Här kommer resultat matchspel: Claes – Rafael 2-1

Matchen gick av stapeln fredagen den 20 maj på Partille GK. En fin kväll men med sämre spel från båda.

Matchen var jämn hela tiden och ingen var mer än 2 upp innan den andre hämtade tillbaks.

På 17:e hålet avgjorde Claes och gick upp till 2 upp med ett hål kvar.

---------------------------------------------------------------------------------------

Per W - Staffan B

Staffan B, 1/0 

 

Hej Stefan...... Matchen mellan Staffan o Pelle
slutade 1-0, det var jämt hela tiden, en upp en ner.
/ Staffan.

--------------------------------------------------------------------------------------

Lasse Er - Stefan

Lasse Er, 5/4

 

Efter en jämn inledning där Lasse E visade nerver och Augustsson spelade bra så tog sig herr Ericsson samman efter åtta hål och sopade banan med Augustsson och gick de sista 10 hålen ett över par något som Augustsson med rådande golfform inte kunde matcha. På hål 14 skakade vi tass efter en delning och resultatet skrevs till 5/4

 

 //Stefan

----------------------------------------------------------------------------------------

S-G - Janne

S-G, lika efter 18 men S-G vinner på fler vunna hål på hål 16-18. 

 

Så var det äntligen dags för finalen i D&T Matchplay Trophy!

Lotten gjorde att den moraliska finalen blev spelad redan i första omgången.

Hansson vs. Hansson, S-G, vs. G-J, Svenne vs. Janne, Fiskaren vs, Flygarsonen dessutom otroligt jämna förutsättningar, Shcp 19 vs. 17.

Vi körde in på Torslanda GK’s parkering precis samtidigt och parkerade en Saab Diamond Silver metallic kylare mot kylare mot en Magic Blue Volvo. När vi kom in i klubbhuset för att ta en liten lunch, delade sig folkmassan som röda havet. Vi fick ett eget bord och man kunde höra nervösa fniss och känna de förstulna blickarna. Spänningen var tät.

När vi väl gick mot första tee, började jag fokusera, jag måste säga att när jag slog ut mitt första fantastiska utslag kändes det nästan som det bara var jag och Svenne som stod där!

Bra utslag för båda som följdes upp med fina inspel. Dagen till ära hade jag mina nya Cobra S9. Min hovleverantör av klubbor sa att detta var de mest förlåtande klubbor som har producerats, i detta utförande med grafit skaft. Leverantören sa att nu spelar man med det även på touren, Tiger ska köpa ett sätt, han vill bli förlåten. Nog om detta.

Första hålet avslutades med par för mig och bogey för Svenne.

Eftersom det bara var två slag som skilde oss var det helt lika villkor på 16 hål. Vinden denna soliga dag spelade en viss roll, men vi behärskade även detta! Efter fyra hål hade jag gjort 3 par och en bogey och var upp med 4 hål. Svenne sa - ”Glöm inte att jag ger mig aldrig, jag kämpar till sista bollen”. Det skall väl snart vara klart, tänkte jag.

På femte hålet hade Svenne slag och vann detta genom mycket stabilt spel, bogey på detta svåra (i motvinden) par 5 hål. På 6 lyckades jag ta tillbaks kommandot genom en chip i för par. Svenne sa -”Jasså, det är en så’n dag!”. Jag log lite charmigt och gick och kissade i slänten med nässlor. Deja vu, detta känner jag igen! Denna gång lyckades jag hålla mig på benen. Svenne började spela mer stabilt och vann kommande hål, fram till vi delade det första hålet på nian.

Efter nio hål +2 Janne.

På tian bjöd Svenne på nötter! Jag gjorde par och Svenne bogey, men oj vey, han hade ju slag här så vi delade. Sedan pendlade det, vi spelade jämt och kom fram till att vi slår lika långt, använder samma klubbval och missar ungefär på samma ställen. På 15 slog jag out och avslutade med en 6:a, Svenne låg på green på 3 slag. Dock blev det 6 i och delat hål. Då kommer den infernaliska psykande kommentaren från Svenne; ”Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk!”

Vad kunde han mena med detta? Jag gick och tänkte på detta, lyckade dela 16:e. Två upp för mig och två hål kvar. Jag kunde inte släppa tanken på Kamerun. Första slaget nästan i vattnet till vänster, andra slaget en halv meter över vattnet och studs på kanten ut på fairway. Till slut var jag framme på green och träffade Svenne igen som hade slagit långt och rakt hela tiden. Svenne vann på bogey. Avgörande på sista hålet. Svenne fortsätter att spela stabilt. Jag fick till det ganska bra men min chip blev lite kort. Svenne som hade chipat in fint sa

-”Sätter jag denna blir det särspel”,

- ”Nej tyvärr, sa jag, då vinner du eftersom du vunnit de senaste hålen”

- ”Det kunde du väl väntat med att säga!”

Svenne sänkte den hur säkert som helst och vann matchen med 1/0 utan att ha lett en ända gång!

 

Så då var finalen klar, resten lär bara bli en defilering för Svenne, jag önskar honom all lycka!

Nu ska jag åka och kolla om jag kanske är lite nötallergiker i samband med pollen i luften.

//Janne

----------------------------------------------------------------------------------------------

Per M - Dick

Per M, 6/4

 

Pers rapport

Hursomhelst har jag och Dick spelat på Albatross 

idag 30/5 med vinst för Per M med 6/4.

 

Dicks rapport

Hej !

Det gick väl inte riktigt som jag hade tänkt mig innan rundan. Höll inte riktigt någon bra nivå medans herr Mindhammar spelade rätt bra, puttade som vanligt mycket bra. Han blev gladare och gladare medans jag gick och småmuttrade stundtals. Dock väldigt trevligt med matchspel, lär känna folk bättre :).