Woodlands GC (Örkelljunga GK)                                                                                                          uppdaterad: 150909

lördagen 150829                                                                                                                                  

Peter D, Stefan, Anders E                                                                                                                     

 

tt1   tt2   tt3   tt4    tt5    tt6    tt7    tt8            nettotabell / bruttotabell     Bett 2015                                              tt7, foton

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tourvärdarnas resumé

 

Årets major gick av stapeln den 28-29 september på Woodlands i Örkeljunga.

På fredag slöt 16 Duff o Toppare upp på Woodlands för att ladda inför årets Major som skulle spelas på Woodlands i Örkeljunga lördagen den 29:e september.

Efter en  välsmakande lucnh gav sig de 16 tappra ut för att känna på banan.

Alla lika förväntansfulla men en del fick sig snabbt se sig besegrade av den svåra banan och kanske i vissa fall hade medhavd dryck med resultatet att göra.

Efter första 18 hålen landade vi igen i klubbhuset och kunde alla konstatera att vi blivit besegrade av Lasse Eriksson som tillika lyckades med den osmarta lösningen att sänka sitt handikapp vilket drabbade den så ambitiösa spelaren dagen efter på själva tävlingsdagen.  3 under sitt handikapp skall dock hyllas och belönas med lite segerpengar samt för visad respekt för sitt ärliga spel.

Efter ytterligare förriskningar gav sig 12 tappra spelare ut för 9 hål scramble och då började regnat falla ner, mörkret närma sig så att ett lag bröt, tre lag tog sig dock in de nio hålen och Lasse E, P-A och Jan tog hem detta.

Vi avslutade kvällen med att avnjuta en middag i våra så fina o designade hus och lite extra dryck fanns även på bordet samt trevligt sällskap.

Vissa valde strategisk att lägga sig platt i sängen tidigt och kan hända var det en strategi för att försöka hämta hem kavajen dagen efter. Den strategin skulle visa sig, inte gynna dessa spelare.

Så rådet från tävlingsledningen är således att man ska vara uppe länge, dricka mycket och ändå vinna tävlingen, om det säger mer om övriga spelare än om att doping kan vara ett alternativ även inom golfen får den lärde bedömma.

Lördag:

3 nya friska och lite nyvakna Duff o toppare anländer till Woodlands med hopp om att övriga 16 skall vara trötta o slitna - Rafael, Lomander samt Jens.

Efter en stadig frukost är det dags att starta tävlingen.

Dock skall poängteras att vissa redan efter 4 hål har skapat sig en position som skulle visa sig inte kunna räddas under dagen.

Genom att följa gamebok kunde vi snabbt se ett mönster om vilka som skulle vara med i täten under dagen, Lasse Eriksson fortsatta som en maskin följt av Lasse J, Svenne, Lomander, Kjell, Staffan, Anders A är det som tagit ett litet kommando i tävlingen.

Men efter 13-14 hål börjar vissa tröttna på den utslagsgivande banan och mot de första 18-hålen ser vi en ledarboll utkristallisera sig.

Tillbaka till lunchen har vi fått lite god mat och lite resultat inför eftermiddagens avslutande 9-hål.

Lasse Eriksson leder på 2+ och ser ut att bli kungen av Woodlands och defintivt med tanke på dagen innan stabila spel. Det blir ju inte mindre troligt att Lasse skall vinna när 2:an Svenne sitter på lunchen och sover medans Lasse ler och är taggad till tusen. SG dock bara ett slag efter är ju som alla vet en lugn och behärskad person, så kan hända att den psykningen skakade den så normalt stabile Lasse E.

Lasse J har som vanligt spelat stabilt och ligger 3:a efter det första 18 hålen och det vi ju alla att Lasse kan man inte räkna bort i något sammanhang.

Anders A har spelat stabilt och kommer in som 4:a och får således följa med ledarbollen inför eftermiddagen.

Ställningen efter 18 hål:

Lasse E +2, Svenne + 3, Lasse J +5, Anders A +9 (se nedan för övriga resultat).

Dock skall sägas att det är några tappra bakom som genom en magisk runda kan erövra den så eftertraktade kavajen, i boll två går nämligen PA, Staffan, Dan och Dick.

De sista nio blir en kämpa runda som sig bör efter 27 hål på fredagen och det inledande h18-hålen på lördag.

Det börjar utkristallisera sig ganska snart att det är just ledarbollen som håller nere sifforna och att det är där emellan segern kommer att stå.

Men det är nu den gamla fiskaren visar att sova middag på lunchen och inte som den hormonstinne Lasse E studsa runt och vara aktiv och på toppen av det sänka sitt handikapp dagen innan, inte var rätt strategi.

Lasse J följer i bakvattnet hela vägen och inför sista hålet har Svenne greppet om segern och Lasse E och Lasse J spelar om åtråvärda andra platsen, men då vet vi att ett spökhål för vissa med vatten rakt framför oss så ännu var det inte avgjort.

Dock visar Svenne klass och håller undan för de två följarna och iom att Lasse E fick en lite mer kämpig resa in mot klubbhuset så stal Lasse J andraplatsen från Lasse E.

Det sista hålet skulle visa sig även kosta Lasse E bruttopriset då Trysberg kom starkt spurtande och lyckades knipa den titeln med 1 slag.

Under dagen hade även ett längsta drivhål och närmast flagg utspelat sig, Rafael lyckades med bedriften att vara ca 8.5 meter från hål och det räckte, kanske säger mer om oss andra spelare än om Rafaels insats men tillika dagens bästa. Kjell fick med sig driver i bagen i år också och nyttjade den på bästa sätt genom att slå en riktigt fin drive och ta hem priset för längsta drive på Woodlands.

Stort Grattis till de 3:e i toppen, vinnare Svenne,  tvåan Lasse Josefsson och trean Lasse Eriksson.

Vi i ledningen tackar för i år och hoppas att vi får nöjet att arrangera 2016 års major och hoppas också att alla deltagare var nöjda med årets upplaga.

Peter/Stefan/Anders

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sammanställning

 

Nedan ser ni rundans siffror, brutto, netto, poäng mm. Ni ser också placeringar, netto och brutto.

Grönmarkerade spelare indikerar 36 p eller bättre.

Siffrorna längst upp till vänster, visar på tävlingens kvalité (återkommer i netto- och bruttotabell). Ger möjlighet att jmf tävlingar.

Scrolla ner så ser ni "Hål för hål" och "det svänger 1-18".

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gällande vår donation för 2015 till HjärtLung-fonden, så blev det 7 birdies och 525 SEK!

Tillsammans med tidigare bidrag så är vi nu uppe i 3800 SEK - extrapolerar vi det så landar årets bidrag på 4343 SEK!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hål 1-18: Pine + Magnolina

Hål 19-27: Magnolia

 

Längsta drive, 18 : Kjell 251 m

Närmast hål, 5? :   Rafael 8.5 m

 

 

 

Hål för hål!

 

Här ser ni bruttoresultaten på varje hål och färgerna indikerar om det är eagle, birdie eller par osv.