2014 Duff&Topp Matchplay Trophy, 6th edition             

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matchschema                                                                                            

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Semifinaler

 

Lars J - Anders A

 

Lite om vår match!
 
Vi spelade den på Hulta Gk och fick en riktigt skön eftermiddag/kväll.
Vi började med att skicka ut bollarna långt till höger på ettan och därefter tog det ett tag till att bollarna var i hål, AA vann på en dubbel.
Sedan tog jag hål 2 då AA missat sitt utslag.
Hål 3 delat. Hål 4 tog AA efter fint par.5,6,7 delade vi. Hål 8 tog AA efter ett snyggt par igen.Hål 9 tog LJ då AA missat utslaget till höger och därefter skickat ut den i skiten på vänstersidan.AA ett upp efter 9.
10:an gjorde AA ett snyggt par efter en putt på ca 7m, LJ hade slag på detta hål och vann hålet efter ett par.Matchen lika.
11:an tog LJ efter knackigt spel av bägge.12,13,14 delades. Hål 15 till LJ. Hål 16 till AA.Sedan kom vi till hål 17 där AA säger att han brukar hamna till höger om green, samma visa igen, höger, studsar på asfalten och lägger sig borta vid 18:de tee, därefter över green jämte ett träd och sedan slår han in på green, LJ träffar green till vänster om flaggan, 2 puttar och saken var klar, LJ vinner 2/1.
 
//Lasse

 

Dick - Claes

 

Semifinalen startade med en gemensam lunch på Stora Lundbys ute servering. Mitt under lunchen öppnade sig himlen under en kort stund då regnet vräkte ner. C:a en halvtimma innan start kom solen fram och vi fick en strålande dag tillsammans utan en regndroppe. Båda var taggade och såg fram emot den tuffa duellen. En bra start på första hålet för båda där vi delade med var sin bogey. På hål 2 och 3 tog Claes hem 2 poäng där båda fick kämpa efter att slagit bort var sin boll. På det 4:e hålet gjorde Dick dagen första par vilket blev en reducering. Efter att vi delat hål 5 var det Claes tur att göra sina första par, på 6:an och 7:an, och gick då upp till ledning med 3 upp. 8:an delades med var sitt par och 9:an tog Dick hem lätt då Claes slog bort sig helt efter att ha gått i vattnet och sedan chans spelat, 2 upp till Claes efter första 9:e. Dick dundrade sedan på och tog hem 10:e och 12:e hålet och helt plötsligt var det utjämnat. Dick var nu på gång och gick upp på de 13:e kort hålet men lyckades toppa bollen så att den gick ner i diket. Dicks andra slag på 14:e gick tyvärr out och därmed hade Claes åter 2 upp efter 2 bogey. Hål 15 delades sedan med var sitt par och nu kände Dick att han var tvungen att prestera. På hål 16 sa Dick att nu spelar jag in på 2 slag och sedan gör jag 1 putt. Det var inte långt ifrån att Dick lyckades. Claes spelade in sitt andra slag lite för långt och la sig bakom den högra sidobunkern. 3:e slaget blev sedan perfekt över bunkern och bollen stannade strax innan hål och båda gjorde par. Dick var nu tvungen att vinna de 2 sista hålen för att dela. Hål 17, båda slår ut och ligger lika strax före dammen, Claes spelar sedan till höger om green med bunkern emellan, Dick spelar till vänster om green. Claes får till ett nytt bra inspel över bunkern och in på green och tar sedan hem hålet och därmed matchen som slutade 3-1 till Claes. Det var en mycket trevlig golfdag som vi sedan avslutade med en gemensam middag och lite gott vin.

Claes och Dick